Alle nieuws

Belabberd raadsvoorstel verplaatsen sportvelden “de Omloop”

Maandag 20 november werd in de raadsvergadering het voorstel voor woningbouw aan de omloop, en “omklappen van de voetbalvelden van vv Rhoon en WCR “behandeld.
Dit tot onvrede van Stem-Lokaal, welke in de voorbereidende vergadering de wethouders nadrukkelijk had verzocht dit belabberde voorstel terug te nemen, en dit uit te werken tot een WEL besluitrijp voorstel. Dit vanwege geen uitgewerkte voorstellen voor alternatieve locaties, en geen duidelijke communicatie naar verenigingen of aangrenzende bewoners. Echter de wethouders meende met hulp van coalitiepartners na  anderhalf uur puzzelen wat tekstwijzigingen door te kunnen voeren om het voorstel op te lappen waarbij het zijn doel nog verder voorbijschoot.
Eerder bleek al dat een projectontwikkelaar publicaties heeft geplaatst voor nieuwbouw, bijzonder aangezien er nog niets is besloten. Nog opmerkelijker is het feit dat wethouder Goedknecht ,na een nadrukkelijke vraag van Stem-Lokaal beweerde dat  hij hier niets van afwist, terwijl collega wethouder Rombout zich al had uitgelaten over deze publicatie. De waarheid verdraaien is waarschijnlijk van deze partij de nationale trend. Voor de fractie Stem-Lokaal was duidelijk dat zij over zo’n slecht voorstel geen een stemming gingen uitbrengen ,daarom hebben zij ook de raadzaal verlaten.
Helaas hebben de andere partijen wel hun stem uitgebracht. Definitief is dat er op de plaats van sportpark de omloop wel woningen gebouwd gaan worden, maar er nog geen locatie voor de sportvelden is.