Alle nieuws

Overlast van Delta aanpakken

  Borden Stem-Lokaal “Overlast van Delta aanpakken” Stigmatiserend, een verzonnen verhaal of toch de keiharde werkelijkheid? Feit is dat er overlast wordt veroorzaakt door sommige bewoners van Delta. De afgelopen vier jaar hebben we als raadslid meerdere keren, zowel in kleine maar ook in grotere commissies  gesproken over de overlast die de bewoners brengen op het moment dat ze boodschappen hebben gedaan in het centrum van Poortugaal. Met directie van Delta/Antes, burgermeester, politie, raadsleden, ambtenaren zorg, omwonenden, ingehuurde beveiliging, noem het maar op hebben we gesproken over dit probleem. Wat daarbij opvalt, is dat geen enkele partij, zowel de gemeente als Delta/Antes, zich echt verantwoordelijk voelt op het moment dat een verslaafde dat waar hij op dat moment behoefte aan heeft, heeft gekocht, genuttigd en dan op de terugweg onder invloed de nodige overlast veroorzaakt. En dan hebben we het niet over het lege bierblikje dat op straat wordt achtergelaten.

 

En ja het zal je kind maar zijn. Maar met de manier zoals het nu gaat, is niemand gebaat. Ook de patiënt niet. Nu zullen de meesten zeggen “het is altijd zo geweest”. Ja, dat klopt maar vroeger kwamen ze niet verder dan het winkeltje van Tieleman. De afgelopen jaren is de groep van verslaafden flink gegroeid en we hebben begrepen dat deze groep in de komende jaren nog groter zal worden. Daarom vindt Stem-Lokaal dat de gemeente het voortouw  moet nemen om deze overlast te verminderen. Vandaar de stelling “Overlast van Delta aanpakken” in plaats van wat iedereen nu doet “achter overhangen” en alles op zijn beloop laten.

 

Met deze harde stelling op de borden en zonder enig uitleg over het waarom zijn leden van Stem-Lokaal in het dorp een aantal keren aangesproken. Zeker ouderen die jaren op het Delta terrein hebben gewerkt of nog werken vonden de tekst op de borden ongepast. Dat er  iets moet gebeuren staat voor Stem-Lokaal vast, maar er is door de bewuste inwoners gevraagd om de borden te verwijderen. Aangezien we niet voor eigen eer en glorie in de raad zitten, maar voor alle inwoners van Albrandswaard, zijn deze borden inmiddels verwijderd en vervangen door borden met een andere tekst.