Alle nieuws

Kinderburgemeester vestigt aandacht op start nieuw schooljaar

ALBRANDSWAARD – Kinderburgemeester Reese Kuyt hing maandag 24 augustus samen met wethouder Martijn Heezen een banner met de tekst ‘De scholen zijn weer begonnen’ op. ,,Ik vind de veiligheid bij de scholen erg belangrijk”, vertelt Reese. ,,En als de scholen weer beginnen na de lange zomervakantie, is het belangrijk om daar extra aandacht aan te geven. Want dan zijn er opeens weer heel veel kinderen op de weg.”
Nog heel eventjes en dan is de zomervakantie voorbij. Na zes weken vakantie, mogen kinderen vanaf maandag 31 augustus weer naar school. Dat vraagt, zeker de eerste weken, weer om extra alertheid in het verkeer. Om de weggebruikers hierop te wijzen, hangen in heel Nederland de welbekende banners met de tekst ‘De scholen zijn weer begonnen’ boven wegen.
Het ophangen van de banner is de eerste actie van Reese sinds haar installatie in juli van dit jaar. De nieuwe kinderburgemeester wil zich het komende jaar inzetten voor veilig verkeer rondom de scholen, gelijkheid onder kinderen en gezond eten op school. (bron de Schakel Albrandswaard