Alle nieuws

Nieuwe gymzaal Rhoon geopend

Albrandswaard - De nieuwe gymzaal van Rhoon is maandag 31 augustus officieel in gebruik genomen. Wethouder Martijn Heezen deed die ochtend de deur officieel open.
,,Ik ben erg blij dat er weer een gymzaal staat”, reageerde wethouder Martijn Heezen. ,,Veel kinderen en verenigingen sporten hier en we zijn er trots op dat we hun de komende jaren weer goed onderdak kunnen bieden.”

Energieneutraal
De nieuwe gymzaal is een zogenoemd duurzaam circulair energieneutraal gebouw. De gebruikte materialen zijn en blijven herbruikbaar. Ook is een gedeelte van de materialen dat bij de sloop vrijkwam gerecycled.
Wat betreft energieverbruik is er goed nagedacht bij het ontwerp: naast extra isolatie in het gebouw liggen er 140 zonnepanelen op het dak. Dit is meer dan genoeg om aan de elektriciteitsvraag te voldoen. Met het oog op het milieu zijn er drie watergangen rondom het gebouw gegraven, zodat het hemelwater wordt afgevangen.

Feestje
In eerste instantie stond er een feestelijke opening van de gymzaal gepland. In verband met COVID-19 is dit uitgesteld en voorlopig gepland in het eerste kwartaal van 2021