Alle nieuws

Binnenzwembad open ten kosten van andere voorzieningen

Bezuiniging op de bibliotheek op de Brede school op lokale educatie op het wijkcentrum Poortugaal op de volksgezondheid en op evenementen. Wij van Stem-Lokaal vinden dat nogal een hoge prijs voor een zwembad. De bezuiniging op de bibliotheek, veel mensen zijn gebruik gaan maken van de Rotterdamse bibliotheken. Rotterdam is echter begonnen met het weren van niet Rotterdammers uit door Rotterdam gesteunde instellingen en verenigingen. Zo mogen Rotterdamse tuinverenigingen geen niet Rotterdammers meer toelaten. Wij van Stem-Lokaal zien liever weer een goede eigen bibliotheek in Albrandswaard terug komen. De bezuinigingen op volksgezondheid, hierop bezuinigen kan echt niet door de vergrijzing en het langer thuis blijven wonen van ouderen zal de vraag alleen maar toenemen. Door gebrek aan ruimten stokt het al in de vrijwilligers activiteiten daarbij lijkt het als er bezuinigd moet worden Poortugaal altijd de “de Sjaak is”. Ook de bezuiniging op volksfeesten, het commercieel vieren van Koningsdag zit nog in een proefperiode en we zijn dit jaar waarschijnlijk ook niet in staat om de intocht van sinterklaas fatsoenlijk te laten verlopen. (o.a. havengeld).

Wij van Stem-lokaal vinden dit een te hoge prijs en ons eerdere verzoek om een creatievere manier te vinden zit er waarschijnlijk niet in bij dit college.