Foto van Martijn Heezen

Nr. 1

Martijn Heezen

Man van Kitty en vader van Max en Sandra. Mede doordat de familie Heezen al vele generaties verbonden is aan Albrandswaard, vind ik het belangrijk dat alle overwegingen in het belang van Albrandswaard gemaakt worden en niet wat ze in Den Haag verzinnen voor deze gemeente. Daarom Stem-Lokaal, een politieke vereniging zonder landelijke of provinciale gebondenheid met de daaruit voortvloeiende keuzes. Dit geeft meer vrijheid om te luisteren naar wat de inwoners en ondernemers echt belangrijk vinden. Samenwerken en functionaliteit moeten voorop staan en niet “de politiek”.

Foto van Wendy Verduijn

Nr. 2

Wendy Verduijn

Echtgenote van Oscar Verduijn en moeder van Bo, Sam en Tim. Twee dagen per week ben ik werkzaam als orthodontie-assistente in Oud-Beijerland, en de rest van mijn tijd besteed ik graag aan het verwezenlijken van mijn idealen voor ons mooie Albrandswaard. Tevens ben ik via sv WCR betrokken bij het verenigingsleven in Albrandswaard, en na 13 jaar als vrijwilliger op de basisschool van onze kinderen "het Lichtpunt" denk ik goed te kunnen inschatten wat er leeft onder ons Albrandswaarders. Stem-Lokaal, van, voor en door vrijwilligers!

Foto van Fer van der Stam

Nr. 3

Fer van der Stam

Geboren in Rotterdam en momenteel raadslid voor Stem-Lokaal. Ik ben samen met mijn vrouw in 1997 in Rhoon komen wonen. Wij kwamen in de eerste 36 woningen van Portland. Midden in de velden zonder enige voorziening in de directe omgeving. Omdat plannen van de gemeente voor Portland telkens veranderden hebben wij een vereniging opgericht om als nieuwe bewoners bij de gemeente gehoord te worden. Later ben ik voorzitter geweest van het wijkforum. Ik wilde mij inzetten voor mijn mede bewoners en zet dit voort bij Stem-Lokaal. Verder ben ik vrijwilliger bij de Stichting Ambulance Wens als chauffeur. Ik hoop dat wij met Stem-Lokaal verder kunnen met alle vrijwilligers om iets goed te doen voor alle inwoners van Albrandswaard.

Foto van Aad Niehot

Nr. 4

Aad Niehot

Samen met mijn vrouw Wilma ben ik in 2000 in Rhoon komen wonen. Als lid van de buurtpreventie ben ik regelmatig op straat of aanwezig bij evenementen waarvoor ik jaarlijks het examen “evenementen verkeersregelaar” moet doen. Ook ben ik nu burgerraadslid voor Stem-Lokaal. Een plaatselijke partij als Stem-Lokaal is belangrijk omdat het Rijk, de provincie, en straks ook de Metropoolregio steeds meer invloed willen uitoefenen op wat er in onze gemeente gebeurt. Bijvoorbeeld in het Buytenland van Rhoon en het aanwijzen van windmolen locaties. Een lokale partij, zonder banden met de landelijke politiek of provincie, kan een krachtiger tegengeluid laten horen.

Foto van Ronald de Zanger

Nr. 5

Ronald de Zanger

34 jaar, geboren en getogen in Rhoon. Trotse vader van twee kinderen, Lucy van 1 en Abel van 4 jaar. Al meer dan 10 jaar werkzaam in de ICT, voornamelijk bij lokale overheden. Nu werkzaam als Implementation Consultant van My-Lex, een zoekoplossing om gemeenten beter en sneller van de juiste informatie te voorzien. Ik wil mij sterk maken voor een sociaal en onafhankelijk Albrandswaard. Meer aandacht en geld voor onze (sport) verenigingen, meer steun voor het organiseren van evenementen, meer voorzieningen voor onze ouderen. Er moeten meer seniorenwoningen worden gebouwd om de doorstroom te stimuleren, zodat er huizen beschikbaar komen voor gezinnen en starters. Dit willen we realiseren door eerlijke, transparante, samenwerkingsgerichte en constructieve politiek.

Foto van Daan Groenenboom

Nr. 6

Daan Groenenboom

Geboren in Rhoon. Meer dan 40 jaar werkzaam geweest bij de gemeentelijke overheid. Momenteel vervul ik een bestuursfunctie bij de Ouderen Vereniging Albrandswaard. In verband hiermee wil ik mij onder meer inzetten voor de belangen van de ouderen. Daarnaast vind ik, dat het landelijke karakter van onze gemeente behouden moet blijven. Van groot belang vind ik ook, dat Albrandswaard een zelfstandige gemeente moet blijven '.

Foto van Bo Verduijn

Nr. 7

Bo Verduijn

18 jarige student Technische Natuurkunde in Delft en grote liefhebber van concerten, festivals en andere evenementen die er naar mijn mening niet genoeg zijn in Albrandswaard. Graag zou ik betere (woon)voorzieningen willen zien in Albrandswaard voor startenden en jongeren, aangezien er op dit moment weinig mogelijkheden worden aangeboden binnen de gemeente.

Foto van Lenie Giezen

Nr. 8

Lenie Giezen

Geboren in Rotterdam. In 1984 ben ik in Rhoon komen wonen en sinds 1992 woon ik in Poortugaal. Ik heb drie kinderen en ben sinds 2001 werkzaam bij de bakker in Rhoon. Na lang wikken en wegen heb ik mij aangesloten bij Stem-Lokaal. Ik vind het belangrijk dat wij als inwoners van Albrandswaard ons inzetten voor onze eigen gemeente, onze inwoners en zelfstandig blijven. Wij moeten ervoor zorgen dat we een groene gemeente blijven en voor onze belangen blijven opkomen. We moeten geen deelgemeente worden van Rotterdam.

Foto van Bert van der Burg

Nr. 9

Bert van der Burg

Geboren en getogen in Albrandswaard, ben meer dan 25 jaar lid geweest bij de vrijwillige Brandweer van Albrandswaard en voel mij dan ook erg betrokken bij de gemeente. Ik wil me inzetten voor diverse onderwerpen en meer gebruik maken van de kennis en kunde van onze lokale ondernemers. Er moet duidelijkheid komen voor de agrarische ondernemers in het buiten gebied die al jaren lang in onzekerheid leven over hun toekomst. Vanuit de gemeente moeten zij meer bijgestaan en ondersteund worden. Daarnaast moet de gemeente de ondernemers en verenigingen koesteren die een grote bijdrage leveren aan de gemeenschap van Albrandswaard door het organiseren van diverse activiteiten. Maar ook de verkeersproblematiek moet echt de aandacht gaan krijgen binnen Albrandswaard. Bovendien moeten er meer woningen beschikbaar zijn/komen voor onze eigen inwoners. Een belangrijke onderwerp is dat men als gemeente zich open en transparant opstelt naar de burger en geen loze belofte doet die niet nagekomen kan worden.

Foto van Joke de Kort

Nr. 10

Joke de Kort

Sinds 2000 woonachtig in Rhoon en meer dan 40 jaar, beroepsmatig en als vrijwilliger, werkzaam geweest in de 1e en 2e-lijns gezondheidszorg. Op dit moment vervul ik nog een bestuursfunctie binnen de 1e lijns gezondheidszorg. Als inwoonster van Albrandswaard en lid van Stem-Lokaal hecht ik veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en duidelijkheid binnen het politieke bestel in onze gemeente. Hier wil ik dan ook naar beste kunnen mijn steentje aan bijdragen.

Foto van Martin van de Grind

Nr. 11

Martin van de Grind

Geboren in Rotterdam. Ik heb een dochter en twee prachtige kleinzoons en woon samen met Jannie Blok. Ik ben vicevoorzitter van sv WCR. Ben een groot sportfanaat en dat is nou precies waar ik mij voor wil inzetten. De sporten in Albrandswaard promoten, dat is mijn ideaal.

Foto van Annemarie Calon

Nr. 12

Annemarie Calon

Geboren in Rotterdam, maar woon sinds 1980 in Rhoon. Ik ben getrouwd met Henk en moeder van zes inmiddels volwassenen kinderen. Ben altijd maatschappelijk betrokken geweest, hetzij via de scholen van de kinderen of via diverse verenigingen. Ik verzorg ook al meer dan 20 jaar de dieren in het hertenkamp en vind dat nog steeds erg leuk. Mijn wens voor Albrandswaard is vooral onderwijs en zorg dichtbij en passend te maken. Dat vraagt soms creatief en gedurfd denken. Precies de mentaliteit die ik bij Stem Lokaal herken. Een partij met een Hoofd en een Hart.

Foto van Liesbeth de Raadt

Nr. 13

Liesbeth de Raadt

Geboren 1958 in Rhoon en woon nog altijd in het dorp Rhoon. Ik heb drie kinderen en vier klein kinderen en ben werkzaam bij de Plantenhal in Rhoon. Vijftien jaar ben ik vrijwilliger geweest bij het kleine zwembadje. Wij moeten er voor zorgen dat Albrandswaard een eigen gemeente blijft en beslist niet toegevoegd wordt aan Rotterdam.

Foto van Jaap de Zanger

Nr. 14

Jaap de Zanger

Geboren in Rotterdam en sinds 1962 woonachtig in Rhoon. Ik heb twee kinderen en ondertussen al zeven kleinkinderen. Ben sinds 1972 werkzaam bij garagebedrijf Palsgraaf in Rhoon. Ik vind het belangrijk dat wij ook voor onze jeugd wat blijven organiseren binnen de gemeente zoals bijvoorbeeld Griendpop enz. Ook moet Koningsdag oude stijl gewoon weer in het park van Rhoon en het centrum van Poortugaal gevierd worden. Daar is natuurlijk geld voor nodig, daar moet vanuit de gemeente een subsidiepot voor komen.

Foto van Jannie Blok

Nr. 15

Jannie Blok

Geboren in Rotterdam en nu al geruime tijd woonachtig in Rhoon-Portland. Wat echt belangrijk is dat wij in Albrandswaard (net als in onze buurgemeenten) beter zorgen voor onze ouderen. Dit door gratis openbaar vervoer voor ouderen en meer levensloopbestendige woningen, in alle drie de kernen van Albrandswaard.

Foto van Sjaak Ketting

Nr. 16

Sjaak Ketting

Geboren in Poortugaal en sinds 1971 woonachtig in Rhoon. Ik ben getrouwd met Diny en heb een volwassen dochter en kleindochter. Ik doe graag vrijwilligerswerk bij de Buurtpreventie Rhoon-Noord en ben ceremoniemeester bij het comité 4 en 5 mei in Rhoon. Sinds 1990 ben ik werkzaam bij Binder Groenprojecten in Poortugaal. Ik voel mij dan ook erg betrokken bij onze gemeente en wil me inzetten voor diverse onderwerpen binnen onze gemeente. Het "Groen" binnen onze gemeente staat bij mij hoog in het vaandel. De bomen zijn namelijk "de groene longen" van de samenleving. Ook voel ik me erg betrokken bij de ouderen binnen de gemeente, maar vergeet daarbij de jeugd niet. Zij hebben immers de toekomst. Ik vind het dan ook oprecht jammer dat het in onze gemeente steeds moeilijker wordt om mooie en leuke evenementen en tradities in stand te houden. Zoals een ouderwetste Koningsdag, de Griendpop, de Landbouwdag en de schaatsbaan in het park van Rhoon. Ook vind ik het belangrijk dat men als gemeente zich open en transparant opstelt richting de burger en geen loze beloftes doet die niet nagekomen kunnen worden.