Alle nieuws

In de schaduw van de lijsttrekker

bron; AbrandswaardsDagblad

Tot aan het verkiezingsdebat van 12 maart zal het Albrandswaards Dagblad alle partijen die deelnemen aan de verkiezingen van 21 maart aan bod laten komen in een persoonlijk interview. Steeds zijn het de nummers 2 op de lijst van de negen deelnemende partijen in Albrandswaard die wat over zichzelf en hun partij mogen vertellen en die vooruitblikken naar de komende verkiezingen.

Wendy is 43 jaar oud en op dit moment woont zij zeventien jaar in de wijk Portland in Albrandswaard. Zij is geboren in Ridderkerk. De nummer twee van Stem-Lokaal is getrouwd en heeft één dochter en twee zoons van zestien en dertien. Haar dochter Bo van achttien staat ook op de kandidatenlijst van Stem-Lokaal. Wendy is werkzaam in de orthodontie en is hoofdzakelijk bezig met beugels. In haar vrije tijd is zij lange tijd verbonden geweest aan voetbalvereniging WCR als sportmasseur en als bestuurslid. Eén van haar zoons voetbalde daar toen.

Waarom Stem-Lokaal?
,,Stem-Lokaal komt voort uit OPA dat vier jaar geleden aan de verkiezingen deelnam. Het mooie aan die partij was dat iedereen die erbij betrokken was ergens in de gemeente vrijwilligerswerk moest doen. Stem-lokaal heeft dat overgenomen. Wij staan dan ook midden in de maatschappij en op die manier weten wij wat er speelt onder gewone Albrandswaarders. En zelf zijn wij ook normale mensen, in tegenstelling tot veel beroeps politici en plucheplakkers.
Voor mijn partij zijn een paar dingen heel wezenlijk. Burgerparticipatie, alles samen doen met burgers dus. Verder transparantie. Iedereen mag weten wat er allemaal gebeurt op het gemeentehuis, dat moet veel opener dan nu het geval is. En als laatste, maar zeker niet onbelangrijkste, gaan wij voor gratis openbaar vervoer voor alle 65-plussers in Albrandswaard. Dat kost wel wat, maar dat geld moet er gewoon komen. Heel jammer is in dat verband dat de hondenbelasting is afgeschaft. Maar vanuit de inhuur van externen kunnen we financieel ook nog een goede slag slaan binnen deze gemeente. Stem-Lokaal vindt dat daaraan veel te veel geld wordt uitgegeven en dat daar heel veel op bezuinigd kan worden.’’

Wat verwacht je van de verkiezingen op 21 maart?
,,Het is koffiedik kijken maar zelf hopen wij op behoud van onze drie zetels. Ook als Stem-Lokaal hebben we het de laatste tijd heel goed gedaan en er staan ook bij ons heel wat stemmentrekkers op de lijst. Alleen Jan Backbier is weg, maar verder is bijna alles hetzelfde gebleven als bij OPA. Ik verwacht dus wel wat van deze verkiezingen. Volgens mij hebben wij in de afgelopen vier jaar een goede indruk achtergelaten bij de kiezers.
Ik denk overigens wel dat ook Leefbaar een zetel krijgt in de raad. Verder zouden wij zeker mee willen doen in een coalitie. Misschien is een college met alleen maar lokale partijen weleens een optie voor Albrandswaard.’’

t van het nieuwsbericht.