Alle nieuws

Buurtbus

ALBRANDSWAARD - Reizen met de buurtbus en uitstappen in de Johannapolder. Dat kan binnenkort.Dankzij een aanpassing van de route gaat de buurtbus ook stoppen bij de nieuwe halte ‘Jachthaven Rhoon’.Carsten Visser, initiatiefnemer van de buurtbus, zoekt voortdurend samen met de enthousiaste groep chauffeurs naar mogelijkheden om de service van bus verder te verbeteren. Hij is dan ook blij met de routewijziging en nieuwe halte bij de jachthaven. Ook vervoerswethouder Martijn Heezen is enthousiast: “Dankzij de buurtbus kunnen ook mensen op leeftijd en mensen die slecht ter been zijn weer de deur uit. Daarnaast is de buurtbus een prima alternatief voor de auto.”Dat de buurtbus een succes is, blijkt wel uit de cijfers. Om zijn bestaansrecht te bewijzen moesten er in het eerste jaar (gemiddeld) minimaal 50 reizigers per dag zijn en in het tweede jaar minimaal tachtig. Die getallen werden ruimschoots gehaald. Nu, drie jaar na de start, zijn er regelmatig meer dan 250 passagiers per dag. Dat heeft wel een keerzijde: met name in de spits is er niet altijd ruimte om iedereen mee te nemen. Daarom wordt hard gewerkt om hier een oplossing voor te vinden.De buurtbus is mogelijk dankzij de grote inzet van een groep vrijwilligers. Zij zorgen er samen voor dat de bus 6 dagen per week volgens de dienstregeling kan rijden. Maar er is nog steeds behoefte aan nieuwe chauffeurs. Bent u tussen de 21 en 75 jaar, in het bezit van rijbewijs B en lijkt het u ook wel wat om op de buurtbus te rijden? Neem dan contact op met Carsten Visser: busalbrandswaard@hotmail.com of 06-46122305.