Alle nieuws

Advies van informateur aanleiding tot discussie

Nu het advies van de informateur er ligt om in Albrandswaard een college te formeren met de VVD, Stem-Lokaal, Leefbaar Albrandswaard en het CDA ligt de bal bij de VVD. De grootste partij in de gemeente moet vooralsnog het voortouw nemen om de formatie van een nieuwe coalitie en een nieuw college in gang te zetten.Martijn Heezen van Stem-lokaal noemt de uitkomst prima. ,,Wij vinden dit heel goed want dit zijn wel de winnaars en deze samenstelling voor een coalitie heeft ook onze voorkeur. En met name door wat wisselingen die de afgelopen tijd bij de VVD hebben plaatsgevonden, hebben we ook vertrouwen in een langdurige relatie in deze samenstelling. En dat mag ook wel weer eens; een college dat de volledige termijn uitzit. Mochten we daadwerkelijk deel uit gaan maken van een nieuw college dan zal ik wethouder worden voor Stem-Lokaal.’’