Alle nieuws

Deelscooters nu ook in Albrandswaard

7 september 2020Wethouder Martijn Heezen maakte op maandag 7 september een eerste ritje op de elektrische deelscooter. Vanaf nu is het mogelijk om met een elektrische deelscooter binnen Albrandswaard te reizen of zelfs naar Rotterdam te rijden. 

De deelscooters zijn al een aantal jaren een bekend fenomeen in Rotterdam. Aanbieders Go Sharing en Felyx gaan nu verder uitbreiden naar het gebied ten zuiden van Rotterdam.

Wethouder Martijn Heezen is enthousiast over de komst van de deelscooters. ,,De deelscooters zijn een mooie aanvulling op het openbaar vervoer. Je kunt bijvoorbeeld bij aankomst met de metro in Poortugaal gemakkelijk met de deelscooter verder reizen naar plaatsen waar de bus niet komt
Scooters zijn te vinden met een app
Door gebruik te maken van de app van de aanbieder van de deelscooters – voor iedereen met een scooterrijbewijs of een regulier rijbewijs - kan direct een scooter worden gevonden in de omgeving.
De huur van de scooter wordt per minuut betaald. De huurder kan zich vervolgens verplaatsen van A naar B, zonder wachttijden. Eenmaal aangekomen kan de e-scooter volgens bestaande wet- en regelgeving geparkeerd worden en op slot worden gezet door de rit in de app af te melden.

In overleg tussen de aanbieder en de gemeente Albrandswaard is bepaald waar de scooters mogen staan en waar niet. Dit wordt regelmatig gemonitord en waar nodig bijgesteld. Wanneer een rit wordt beëindigd buiten het gebied waar dit is toegestaan, blijft de huurder een parkeertarief betalen.

Milieuvriendelijk en flexibel
De elektrische deelscooters zijn een milieuvriendelijke manier van verplaatsen. De scooters rijden op groene stroom en dragen daarmee bij aan de reductie van CO2-uitstoot. Het gebruik van de scooter biedt daarbij veel flexibiliteit. De scooter is direct bruikbaar en de bestemming is snel bereikt. Daarmee biedt dit vervoersmiddel voordelen ten opzichte van de bus of metro.