Alle nieuws

Motie keurmerk gemeente Cittaslow

 

Stem-Lokaal dient een motie in om te onderzoeken het Cittaslow keurmerk. Wij denken dat de handelwijze van het Cittaslow keurmerk prima past bij deze gemeente.
De identiteit van onze gemeente staat regelmatig onder druk door de komende opgaven en uitdagingen zal deze nog verder onder druk komen te staan

Cittaslow is het internationale keurmerk ter ondersteuning van gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekprodukten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en het behoud van identiteit. 

Wat voor gemeente willen we zijn,  de dorpen die helemaal worden volgebouwd door behoefte vanaf buitenaf? Of volgens Cittaslow beperkt bouwen in een laag tempo voor eigen behoefte waarbij de groene gemeente voorop staat?

https://www.cittaslow-nederland.nl/