Alle nieuws

Zwembad Albrandswaard start laatste deel renovatie

De gemeente Albrandswaard en MaiDiving trekken gezamenlijk op in de renovatie van de publieksruimte van het zwembad. Naast het renoveren van de publieksruimte wordt er een duikwinkel/-school tegen de gevel gebouwd. Wethouder Martijn Heezen onthulde woensdag 20 januari het bouwbord als startsein voor de renovatie.

Albrandswaard –  Met het opknappen van de publieksruimte, zal deze naast het krijgen van een upgrade ook weer voldoen aan alle eisen. Bezoekers krijgen een beter overzicht over het bad en de ruimte wordt efficiënter ingericht. Door het realiseren van een duikwinkel/-school tegen het zwembad aan voldoet de gevel van het zwembad aan het beeldkwaliteitsplan, dat door de gemeenteraad is vastgesteld voor het gebied Johannapolder. De uitstraling past in het beeld dat voor de ‘boulevard’ in de Johannapolder is bedacht. ,,Het zwembad, dat voor de gemeenschap een belangrijke functie vervult, krijgt met de gezamenlijke entree met het divecenter weer een ‘smoel’”, reageert Vincent Maissan van MaiDiving.

Renovatie zwembad
Het zwembad van Albrandswaard is tussen 1979 en 1984 gebouwd. In 2017 werd besloten budget vrij te maken voor renovatie, zodat het bad nog twintig jaar open kan blijven. In 2018 werd gestart met verbeteren van de tegelvloer rondom het zwembad en de douche/-toiletruimtes werden aangepakt. In 2019 zijn er zonnepanelen geplaatst zodat het zwembad nu duurzaam is. Nu, in 2021, zijn de publieksruimte en een (nieuwe) buitengevel aan de boulevardzijde aan de beurt. Wethouder Martijn Heezen: ,,Ik ben blij met de samenwerking tussen de gemeente en MaiDiving. Hierdoor kunnen we – nu en in de toekomst – een goede impuls geven aan de kwaliteit van het zwembad.”

De werkzaamheden worden in de zomer van 2021 afgerond. De gebruikers zullen tijdens de werkzaamheden het bad gewoon kunnen blijven betreden, mits de corona-maatregelen dit toelaten.

(bron Botlek albrandswaard)